Is jouw bedrijf toe aan automatisering in het magazijn? Dan vraag je je vast af of dit wel voordelen heeft. In deze blog beschrijven we een aantal voordelen van het automatiseren van je bedrijf.

Je kosten dalen

Automatisering in het magazijn helpt je om de logistieke kosten en arbeidskosten Een heel stuk te verlagen. Dit betekent dat er in alle gevallen efficiënter gebruik wordt gemaakt van de ruimte in het magazijn. Het is namelijk zo dat personeel relatief veel ruimte in beslag neemt in vergelijking met bewerkingsmachines. Ook zorgde in automatisering in een bassin ervoor dat je efficiënter gebruik maakt van de hoogte van het pand. Hierdoor kan je een magazijn uitbreiding een tijdje uitstellen.

Hou tijd over

Met automatisering hoef je de aanwezige goederen veel minder te checken. Ook neemt de tijd die nodig is om orders te verzamelen af. Dit komt omdat de machines door hun computers precies weten wat ze nodig hebben.

Tevredenheid onder de werknemers stijgt

Door het automatische systeem worden de werknemers fysiek minder belast. Hierdoor kan je het aantal lichamelijke klachten en bijbehorende consequenties voor jouw bedrijf verminderen, dit is ideaal. Doordat de werknemers minder handelingen hoeft te verrichten, zijn ze ook een heel stuk productiever. Doordat zij hier heel blij mee zijn stijgt de werknemerstevredenheid.

Veiliger

Doordat ook het opslagsysteem automatische is, zullen de goederen stuk veiliger liggen. Dit komt omdat ze nu niet meer bereikbaar zijn voor onbevoegden. Voor veel bedrijf is dit ideaal. Ook wordt de veiligheid van de omgeving verbeterd. Het komt er omdat het systeem niet zomaar gevaarlijke stoffen opslaat. Het systeem houdt hier rekening mee. Wanneer er toch brand uitbreekt, biedt een automatisch magazijn de mogelijkheid om alternatieve methode op basis van CO2 toe te passen.