Veel mensen houden ervan om in een garage te sleutelen aan de auto. Dit kan je veel geld schelen en dat kan een leuke hobby zijn. Natuurlijk moet je wel weten wat je doet. Zorgen voor dat je een goede vloer in de garage heb liggen. In deze blog gaan we je vertellen welke dat kunnen zijn.

Drie vloeren die de moeite waard zijn

Laten we maar meteen met de garage deur in huis vallen, er zijn drie vloeren die de moeite waard zijn om je garage neer te leggen. Dit omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en relatief slijtvast. De ene is natuurlijk wel iets sterker dan de anderen. Dit zie je ook terug in de prijs. We nemen ze hieronder even met je door.

  • Gietvloer. Dit is de allerbeste vloer om in de garage neer te leggen. Dit type heeft zich bewezen in de industriële context en is daar al jarenlang een veel gebruikte vloer bij industriële processen. De gietvloer is slijtvast en flexibel. Daarnaast is hij makkelijk schoon te maken. Geen overbodige luxe als je aan het sleutelen bent. 
  • Betonvloer. De betonvloer is sterk en kan lang meegaan. Anders dan de gietvloer is hij wat gevoeliger voor water en vlekken. Deze kun  je er niet zo makkelijk meer vanaf krijgen. Daarbij is de vloer niet echt geschikt om te combineren met vloerverwarming, omdat deze kan barsten door de warmtewerking. Uitzetten en inkrimpen zorg dan voor scheuren.
  • Zeil. Qua slijtvastheid is het met zeil niet echt super gesteld, maar de vloer is wel erg goedkoop en makkelijk schoon te maken. Het enige voordeel komt dan met een nadeel. Het is niet zo dat zeil ineens stuk is, dat niet, maar super slijtvast is het niet. We raden je aan om te gaan voor een Senso gietvloer. 

Succes met het leggen van de vloer en veel plezier met het klussen aan je auto.