Astra coupe

Review: Opel Astra Coupé vs Volkswagen Golf 7

Opel onderdelen

Review: Opel Astra Coupé vs Volkswagen Golf 7

Geplaatst op

Volkswagen wordt door veel mensen beschouwd als een van de beste compacte auto’s op de markt. Met de nieuwe Astra Coupé gaat Opel het gevecht aan in deze autocategorie. Is Volkswagen nog steeds de baas op de markt of kan de Opel Astra Coupé de concurrentie aan gaan? In dit artikel vergelijken we beide auto’s.

Samenvatting review

Opel Astra Coupé
Voordelen: Standaard veel specificaties/opties en sterke motor
Nadeel: te veel knoppen op het stuurwiel

Volkswagen Golf 7
Voordelen: Verfijnde wegligging en kwalitatief interieur
Nadeel: uitbreidingen/extra opties zijn duur

Prestaties en rijcomfort

Beide auto’s in dit onderzoek beschikken over een 1.4 liter turbobenzinemotor. De motor van de Golf heeft voldoende vermogen om snelle inhaalmanoeuvres uit te voeren. De auto blijft comfortabel aanvoelen, ook bij scherpe bochten op hogere snelheid. De passagiers waren ook tevreden met het comfort. De besturing is direct en stuurt soepel door bochten.

De nieuwe Opel Astra is sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger en is een echte blikvanger. Doordat de auto meer vermogen dan de Golf heeft, voelt deze gretiger tijdens het rijden. De besturing is direct en voelt licht aan. Net als de Golf stuurt de Astra ook zeer soepel en evenwichtig door de bochten heen.

Op het gebied van prestaties en rijcomfort zijn de Astra Coupé en de Golf 7 gelijkwaardig. De Astra heeft iets meer vermogen en voelt fijner aan. De Golf levert echter nog steeds een betere rijkwaliteit, mede door de verfijnde wegligging.

Technologie en kenmerken

De Astra beschikt over een compleet infotainmentsysteem, met een groot touchscreen en opties zoals Bluetooth, USB en MP3. Daarnaast zijn andere Opel onderdelen zoals een geïntegreerde navigatie ook mogelijk, maar dat is niet standaard.

De Golf is uitgerust met een eenvoudiger en kleiner touchscreen dat alleen een MP3 optie heeft. Andere specificaties zoals Bluetooth worden aangeboden in een uitgebreider pakket. Het standaard systeem is relatief eenvoudig, maar je kunt wel je eigen media aansluiten via de USB-poort. Navigatie is niet mogelijk met dit systeem.

De Astra is verder uitgerust met standaard veiligheidsopties zoals parkeersensoren (voor en achter) en een achteruitkijkcamera. Daarnaast zijn specificaties zoals rijbaanassistentie, verkeersbordenherkenning, afstandsmonitor, dodehoekbewaking en handsfree parkeerassistentie allemaal opgenomen in het standaard pakket van Opel. De Golf beschikt niet over deze opties of ze zijn optioneel. Dit zorgt ervoor dat de Astra Coupé het ruimschoots wint op het gebied van technologie en specificaties.

Het resultaat

Als het uiterlijk van de auto en de specificaties voor jou het belangrijkst zijn, dan is de Astra Coupé volgens ons de beste keuze. De Astra biedt ook meer vermogen, maar hij kan de Golf 7 qua verfijning nog niet helemaal evenaren.

De Astra overtreft de Golf voornamelijk op het gebied van standaardopties die bij de Golf optioneel zijn of zelfs helemaal niet mogelijk zijn. Wil je dezelfde opties in de Golf hebben, dan zal je veel meer geld moeten betalen. De Astra Coupé heeft een veel betere prijskwaliteitverhouding en komt daarom als beste uit de test.

Lees verder in ons autoblog

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden